2. nädal – Interneti kujunemislugu

Teadusulme žanris on juba aastakümneid visualiseeritud inimesi ühenduma Internetiga läbi silmadesse paigaldatud läätsede või VR-prillide, välistades meile kõigile tuntud monitori. Esimene monitor loodi juba 1922. aastal ja kommertskasutusse jõudsid nad 50. aastatel. Monitorid on küll aastatega paranenud kvaliteedid, muutunud kergemaks ja õhemaks ning kolinud süle-, tahvelarvutite ja telefonide sisse, aga igapäevases kastuses on nad endiselt alles ja jäävad ilmselt veel pikaks ajaks.

Floppy disc ehk eesti keeles diskett või ümbrikketas pärineb aastast 1969 ja tänapäeva noored tunnevad legendaarset infokandjat ilmselt ainult läbi salvestusikooni. Väikese mahutavusega magnetandmekandjatega vahetati mänge ja faile veel 90. aastate lõpuski, aga siis tulid laiemalt turule juba suurema mahutavusega salvestusvahendid. Nii ei teagi nooremad inimesed, et saades sõbralt ammu oodatud arvutimängu võivad kõik unistused selle mängimisest puruneda, kui oled otsustanud koju sõita trolliga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: